Bland blommor & blad

Idag blev det en mysig lördagsutflykt till Ulriksdals slottträdgård!
För er som inte bor i Stockholmstrakten så kan jag berätta att handelsträdgården ligger ett par mil norr om tullarna, vackert beläget vid vattnet, ett par stenkast från det vackra slottet. 

Trädgården är verkligen en underbar oas, fullproppad med vackra träd, blommor, plantor och förstås alla möjliga redskap och fröer som en riktig trädgårdsälskare kan behöva! 

Gråa vinderdagar som denna, är det en fröjd att få ströva runt bland alla vackra växter i de behagliga växthusen, och bara fylla lungorna med klorofyll och ljuvliga dofter.
 

Det är som att befinna sig mitt i ett litet paradis.

Trädgårdens personal bygger vackra miljöer med stort engagemang, och är skickliga på att väva in snygga krukor, vaser, korgar, och vackra inredningsdetaljer bland all grönska. 

Bergs Potter, Vanilla Fly, och Sthåls keramik är bara några av de märken som finns representerade i trädgårdsbutiken. Just idag blev jag lite extra förälskad i den coola och vackra keramiken - Arabesque - från svenska Sthål

Keramikserien Arabesque är designad av Susanna Theander och Helena Åkesson, som jag personligen har haft nöjet att stifta bekantskap med genom mässbesök, och som återförsäljare för deras märke.
Arabesque är en serie med tallrikar, skålar, koppar och uppläggningsfat i alla möjliga storlekar, färger och former. Gemensamt för dem är att de har ett romantiskt slingmönster av växter, blad och rankor.
Keramiken passar både till vardag som fest och tål ugn, mikro, och diskmaskin. I LOVE IT!

Ett besök på Ulrikdals Slotträdgård är en trevlig utflykt för stora och små som jag verkligen kan rekomendera! Helst åker jag hit flera gånger om året så jag får njuta av allt som de olika säsongerna har att erbjuda, idag  fanns det till exempel självplock av tulpaner.

Maxim botaniserade länge i den mer djungellika delen av trädgården. Hans favoriter var de köttätande växterna men apelsin och citronträden var också av stort intresse!  

Efter allt promenerande i grönskan så blev ett besök i trädgårdscaféet ett mycket uppskattat avslut för hela familjen. Jag tänkte först nöja mig  med en kopp te, men kunde till slut inte värja mig för deras supergoda morotskaka! 

Nu är vi hemma igen, och Fiffelin och gänget laddar inför melodifestivalen! Hoppas att ni har en härlig lördagskväll!

Kramar från er nya favoritbloggerska! ;-)

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Helena » Kär i en väska:  ”Helt fantastiska väskor! Vad heter färgerna som du har på väskorna? Den blå o rö..”

  • Jm » Livet efter konkursen:  ”Genomgår den resan just nu. Ska vi skriva en bok tillsammans”

  • Cia » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Letade oxå efter info om Holbox. Tui kör direktflyg till Cancun . Vi tänkte ta ..”

  • Lisa » Gammalt  & Nytt:  ”Du kanske kunde säga vart du tagit bilderna ifrån? Du har ju tagit dessa två för..”

  • Gabriela » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Hej, Råkade trilla in på er trevliga blogg när jag sökte på Holbox. Tack för at..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln