Sköna Söndag

Älskar söndagar! Det är något lungt, ljuvligt och lite drömskt över veckans sista dag. Söndagen är dagen då hela familjen är någorlunda utvilad och avslappnad. Det finns inga speciella måsten eller tider som ska passas.
I bästa fall så har man till och med redan fått somna om en liten vända eller åtminstone fått legat kvar i sängen och dragit sig lite grann, innan frukostbestyren sätter igång.

 Min söndagsmorgonrutin består av att jag slår på Spotify. Sköna melodier från Lana del Rey, Laleh och smekande jazz sätter tonen på morgonmyset. Tänder några ljus.  Sätter igång kaffebryggaren som långsamt puttrar på. Bläddrar i en tidning innan de övriga i huset tassar upp.

Eftersom att frukosten blir lite senare än vanligt så har hela familjen hunnit bli riktigt frukostsugna. Då är det kul att lägga ner omsorg  och lyxa till det lite extra med varma frallor, smoothie, färsk frukt, granola och ägg. På vardagarna är det ju ofta bråttom till skolor och jobb, och då består frukosten i regel av ett par framstressade skålar med fil och flingor.
 

Därför är söndagsfrukosten en uppskattad tradition hemma hos Fru Fiffelin!

Frukost-önskemålet nummer ett är smoothies, om barnen får bestämma. Idag hamnade bananer, frysta jordgubbar, färsk mango och en skvätt mjölk i mixern. Barnens betyg blev höga!

När snön faller utanför fönstret så är det extra mysigt att njuta en lång och mumsig frukost! Sedan är det så härligt att hinna sitta ner tillsammans och planera inför kommande vecka. 

På söndagar brukar jag duka med mina favoritkoppar från Pip Studio. Jag sålde dem i samtliga av mina tre butiker, så det är klart att några fick följa med hem. 

Det är inte bara barnen som är intresserade av vad mamma har dukat fram! Nappe har stenkoll på vad matte plockar fram ur kylskåpet och följer minsta steg jag tar med sina stora  uppfodrande sammetsögon.
 

Hoppas att alla får en riktigt mysig söndag nu!
Kram från Fiffelin!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln