Art Deco med Bloomingville

Det är fortfarande kallt och ruggigt ute och hela familjen i det Fiffelinska palatset ligger nerbäddad med influensan - det snörvlas och hostas och alla fem har vi olika grader av halsont. Själv har jag knappt någon röst alls...

Men man behöver ju ingen röst för att drömma sig bort i vårens härliga, och lite tropiska Art Deco trend. Den smygstartade ju redan i höstas, och på FORMEX-mässan i januari var trenden ett faktum.

Textilierna är många, gärna i sammet och med pudermjuka toner.
Lägg till metaller i varma toner och krydda med personligt valda inredningsdetaljer inspirerade av art deco eller barock. Grönt, rosa och blått i alla nyanser.  Lyxiga påfåglar, vilda djur (mycket apor och tigrar), palmmönster och massor av vaser är den nya vårsäsongens älskligar som känns helt rätt! 

Hos det danska varumärket Bloomingville har man lyckats anamma detta på ett bra sätt, utan att allt för mycket frångå sina nordiska rötter.
 

Spana in den härliga keramiken med kombinationen av skimrande rosa, brunt och guld.

Rödrosa skira toner och massor med färska blommor ger en lugn och harmonisk känsla.

Ananasen hänger kvar från i höstas.
 

Gröna toner och palmmönster på alltifrån gardiner till porslin!
 

Bloomingville var ett av de första märkena som jag började jobba med 2010, och det är så roligt att se hur de utvecklas och följer med i trenderna - utan att tumma på sin identitet.

Imorgon hoppas jag att basiluskerna har gett sig och att jag ska kunna vara på benen igen. Nu är man verkligen sugen på att se något annat än husets fyra väggar.

Ni ska veta att jag får så mycket energi från era kommentarer om mina inlägg, och det är så roligt att så många har hittat hit redan! Över 200 unika läsare om dagen, wow! :-) Hoppas att ni fortsätter att följa bloggen och dela gärna om ni vill ;-)
 

Ha en härlig lördagskväll!
Kram frå Fru Fiffelin

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Helena » Kär i en väska:  ”Helt fantastiska väskor! Vad heter färgerna som du har på väskorna? Den blå o rö..”

  • Jm » Livet efter konkursen:  ”Genomgår den resan just nu. Ska vi skriva en bok tillsammans”

  • Cia » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Letade oxå efter info om Holbox. Tui kör direktflyg till Cancun . Vi tänkte ta ..”

  • Lisa » Gammalt  & Nytt:  ”Du kanske kunde säga vart du tagit bilderna ifrån? Du har ju tagit dessa två för..”

  • Gabriela » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Hej, Råkade trilla in på er trevliga blogg när jag sökte på Holbox. Tack för at..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln