Hemtrevligt i Jakobsberg, del 1

Då var det torsdag, mina vänner, och därför tänkte jag fortsätta att berätta för er om mina tidigare verksamheter.

Idag tänkte jag berätta om min andra butik, om när och hur jag öppnade den!

För Er som inte hängde med förra veckan så bestämde jag mig för att sälja min första butik, Mumma i Sundbyberg (läs mer här) , som fick nya ägare i september 2012.

Det kändes skönt att gå vidare för stunden och jag började jobba som butikschef på Twilfit i Sollentuna Centrum och trivdes bra med tillvaron.

Månaderna tuffade på och mitt aktiebolag låg vilande i väntan på att någon ny idé skulle kläckas. Pengar från försäljningen av Mumma låg också kvar på bolagets konto, skattade och klara.

Och så en dag - jag tror det var ödet - så var jag ute och jobbade på Twilfit i Jakobsberg och fick se att det fanns en tom butikslokal  i en av gångarna i centrumet. Tydligen hade det legat en presentbutik i lokalen tidigare - så jag kände att det var ett gott tecken!

Hjärtat bultade och en röst inom mig sa att jag borde satsa och öppna en ny butik igen... Jag hade så många drömmar som inte fått bli besannade ännu och hade planer för hur jag ville att en ny verksamhet skulle se ut.

Sagt och gjort, några dagar efter att jag sett den tomma lokalen så var kontraktet påskrivet och jag sa upp mig från Twilfit. Det var impulsivt och en chansning - men jag körde på!

Det tog en månad att renovera lokalen och återigen så tillbringade jag, familj och vänner varje ledig stund i Jakobsberg, med att bygga och måla väggar, få upp hyllor och armatur på plats.

Eftersom jag redan kände många leverantörer som jag handlat av i flera år under Mumma-tiden, var det inga problem att få lägga beställningar mitt i säsongen med kort varsel.

I mitten av mars började de första leveranserna att rulla in. Det var så spännande att öppna lådorna med alla fina saker - det kändes nästan som julafton!
 

Den 12e april 2013 slog jag upp dörrarna för min nya butik; Hemtrevligt i Jakobsberg!

Den här gången var butikslokalen så pass stor att jag kunde satsa fullt ut på att bli en riktig Lifestylebutik med både inredning, kläder och godsaker i sortimentet.

Klädmärken som jag valde att ta in i butiken var: Culture, Container, Pulz, Isay, Drys, Cream,
Love Forever, Kaffe 
och Desigual.

Jag fick jättebra respons och kunderna älskade butiken från första dagen! Det dröjde inte länge innan jag fick massor av nya stammisar som kikade förbi var och varannan dag.

Förutom kläder så sålde jag underbart porslin från bland annat Green Gate, BloomingvilleIB Laursen, Pip Studio och Lene Bjerre.

Jag hade fina saker från Rice, Affari, Miljögården, Madam Stoltz, Olsson & Jensen, Nordal,
La Finesse, Lisbeth Dahl, Filipiniana, House Doctor 
och Vanilla Fly.

Goda tvålar och doftljus kom från Savon de Marseille, Yankee Candles, Shearer Candles, Klinta & Co, Prodotti di Toscana, Voluspa m.fl.

Jag sålde smycken från Pipolz Bazaar, Våga och Diddi bud to Rose.

Godsakerna i gotti-avdelningen kom från Johan & Nyström, Berikssons Choklad, North Parade, Åre Chokladfabrik, Gastronomileverantören och Klaras kolor med flera.

Sammanlagt handplockade jag varor till Hemtrevligt från ett 60-tal leverantörer, allt för att butiken skulle kännas spännande och unik.

Det blev många sena kvällar framför datorn med orderlistor och kataloger - men det var min dröm och det kändes superkul! 

Men tyvärr var det inte bara trevliga kunder som hittade till butiken, det var mycket problem med snatterier i Jakobsberg.

Det var flera gånger som jag sprang i centrumgångarna och jagade ikapp tjuvar som jag tagit på bar gärning, men tyvärr lades det mesta ner när man polisanmälde. 

Jag blev så ledsen! Där stod jag och var trevlig mot alla och gjorde mitt allra bästa för att presentera en fin och mysig butik och bjuda på en härlig shoppingupplevelse för mina kunder - och så kommer det in snattare och proffesinella stöldligor som luras och som verkar tro att allt är gratis. 

Under mitt första verksamhetsår blev jag av med varor för ett värde av ca 70 000 kronor - pengar som indirekt togs ur min egna ficka. Tillsist blev jag tvungen att sätta in både kameror och larmbågar, något som inte var billigt kan jag lova.

Här installerar jag mina nya kameror.

Trots svinn från butiken så blev mitt första bokslut på Hemtrevligt i Jakobsberg riktigt bra.

Min mamma hoppade in och hjälpte till i butiken då och då, jag hade också en praktikant som kom några timmar i veckan samt en superduktig extratjej som hjälpte till på helger och någon kväll i veckan.
Men mer om det -  och om hur och när jag öppnade min tredje butik och vad som hände med Hemtrevligt - får ni läsa om nästa vecka! (Här kommer fortsättningen)

To be continued, som det heter!
 

Det var allt från mig idag. Jag hoppas att ni har en fin dag därute och kom ihåg att imorgon är det redan Fredag!

Whoop, whoop :-)

Stora Torsdagskramen från mig till Er!

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Helena » Kär i en väska:  ”Helt fantastiska väskor! Vad heter färgerna som du har på väskorna? Den blå o rö..”

  • Jm » Livet efter konkursen:  ”Genomgår den resan just nu. Ska vi skriva en bok tillsammans”

  • Cia » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Letade oxå efter info om Holbox. Tui kör direktflyg till Cancun . Vi tänkte ta ..”

  • Lisa » Gammalt  & Nytt:  ”Du kanske kunde säga vart du tagit bilderna ifrån? Du har ju tagit dessa två för..”

  • Gabriela » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Hej, Råkade trilla in på er trevliga blogg när jag sökte på Holbox. Tack för at..”

Bloggarkiv

Etikettmoln