Strömshaga och svunna tider

Idag tänkte jag berätta om en leverantör som jag jobbat med i flera år - Strömshaga.

Deras stil är lantlig och industriell i en skön mix. Med inspiration tagen från svunna tider skapar de en skön och unik retrolook som tilltalar mig. 
 

Spana in de fina produktbilderna från Strömshagas sommarkatalog, de är verkligen underbara!

När jag kikar på Strömshagas sortiment kan jag inte annat än att drömma mig bort till mina sommarlov som liten, letandes efter skatter i morfars gammelstuga, långt ute på landet utanför Vilhelmina.

Jag minns hur jag en sommar städade och dammade i det gamla röda huset med vita knutar.
Jag piskade trasmattorna så att dammet yrde och tvättade de gamla golvplankorna så att hela huset luktade såpa. Jag plockade in ängsblommor som jag ställde i fina vaser i fönstren där solens strålar silades in genom gamla spetsgardiner.

Jag fick min goa morbror till att hissa flaggan på den gamla flaggstången och bära ner färska björkar att dekorera farstubron med. Sedan bjöd jag in min Morfar på jordgubbstårta och midsommarfest i det gamla köket. Morfars leénde, hans vita hår och hans glädjeglittrande ljusblåa ögon kommer jag aldrig att glömma.
 

Det var den sista sommaren han var i livet.

Strömshaga är ett familjeföretag med rötterna utanför Göteborg.

Familjen Björkman startade sin första verksamhet 1973, med en liten mysig butik i ett gammalt hus i Alingsås. Det huset är idag rivet, men Björkmans har hunnit med att öppna ytterligare två butiker, haft grossistverksamhet inom textilbranchen samt i mitten av 2010 startat upp sitt egna varumärke STRÖMSHAGA.

Drivkraften har alltid varit att erbjuda sina kunder en ombonad och unik vintage-inspirerad hemmiljö!

 En fika i syrenbersån med dessa ljuvliga kaffekoppar?
- Ja, tack!

Man blir genast sugen på att städa ur sitt skafferi och ordna upp sina gamla mjöl- och sockerpaket i de här vackra emaljburkarna. 

Mysigt att stanna uppe i skenet från dessa fina oljelapor en skön dunkel sommarnatt...

Ja nu är det inte så många månader kvar tills att sommaren är här, men fram tills dess får vi drömma lite till!

Ha en fin fredagskväll!

Kram från Fru Fiffelin

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Helena » Kär i en väska:  ”Helt fantastiska väskor! Vad heter färgerna som du har på väskorna? Den blå o rö..”

  • Jm » Livet efter konkursen:  ”Genomgår den resan just nu. Ska vi skriva en bok tillsammans”

  • Cia » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Letade oxå efter info om Holbox. Tui kör direktflyg till Cancun . Vi tänkte ta ..”

  • Lisa » Gammalt  & Nytt:  ”Du kanske kunde säga vart du tagit bilderna ifrån? Du har ju tagit dessa två för..”

  • Gabriela » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Hej, Råkade trilla in på er trevliga blogg när jag sökte på Holbox. Tack för at..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln