Gammalt  & Nytt

Jag älskar inredning och alla de där små detaljerna som sätter en personlig touch i ett hem.

Under mina år som butiksägare så var jag ständigt på jakt efter spännande leverantörer och unika saker att ta hem till mina butiker och mina kunder. Mässorna som jag besökte - Formex i Stockholm och Maison & Object i Paris, var fantastiska inspirationskällor med sina tusentals utställare, och där kunde man verkligen hitta fina saker.

Men även om jag älskar nya prylar, så tycker jag att ett hem blir absolut vackrast om man blandar in lite gammalt också. Tänk vackra gamla tallrikar och porslin, plåtburkar, vintageskyltar, möbler och krusidulliga gamla ramar.

Några av de inspirationskällor som jag älskar att dyka ned i är bland annat Pinterest. Där kan jag fastna i timmar och bara drömma mig bort! Det finns så många häftiga hem där med fantastiskt fina detaljer! Instagram är också en superbra källa för inspiration.

Tänk att äga en sådan här vacker samling av mönstrade gamla tallrikar... Vad fint det vore att duka med dem! Tycker absolut inte att det spelar någon roll att de har olika färger - snarare är det extra charmigt.

Eller vad säger ni om alla dessa vackra vita porslinskannor? Måste försöka komma iväg på loppis snart och införskaffa mig en alldeles egen samling med kannor.

En snygg och rolig detalj blir det att sätta en tavla mitt i hyllan som ett extra blickfång. De fina travarna med gamla böcker ger liv åt kompositionen!

På den här bilden har jag förälskat mig i alla de små speglarna med antika träramar.
Ingen är den andra lik men tillsammans bildar de ett vackert stilleben i bokhyllan.

Lite  moderna kuddar tillsammans i den gamla brockadsoffan blir också snyggt!

En samling fina porslinsskärbrädor ser läckra ut i den gamla trälådan. Liknande är lätta att fynda på loppisar.

Gamla tavlor i olika stilar kan bli jättesnygga tillsammans som en tavelvägg i ett annars modernt hem.

Hoppas att ni fått lite inspiration att ge er ut och fynda fina saker på både auktioner, blocket och loppisar! Ett personligt och vackert hem behöver verkligen inte vara dyrt!

Ha nu en fin lördag!

Kram från Caroline/ Fru Fiffelin

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Helena » Kär i en väska:  ”Helt fantastiska väskor! Vad heter färgerna som du har på väskorna? Den blå o rö..”

  • Jm » Livet efter konkursen:  ”Genomgår den resan just nu. Ska vi skriva en bok tillsammans”

  • Cia » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Letade oxå efter info om Holbox. Tui kör direktflyg till Cancun . Vi tänkte ta ..”

  • Lisa » Gammalt  & Nytt:  ”Du kanske kunde säga vart du tagit bilderna ifrån? Du har ju tagit dessa två för..”

  • Gabriela » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Hej, Råkade trilla in på er trevliga blogg när jag sökte på Holbox. Tack för at..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln