Färgglada Rice

Trevlig Söndag alla fina!

Idag tänkte jag berätta om ett märke som alltid gör mig glad och på bra humör!

Jag pratar om det danska märket RICE, som med sin lekfullhet och sina härliga och roliga prylar i klara färger, prickigt, mönstrat och lite kitschigt har tagit världen med storm! 

Färgglad sommardukning från Rice
Färgglad sommardukning från Rice
Ricemagi :-)
Ricemagi :-)

Charlotte och hennes man Philippe Guénia startade Rice 1998 i samband med att familjen flyttade från Paris till Danmark.

Det hela började med färgglada raffiakorgar, som de tog hem från Madagaskar. Dessa sålde de från sitt garage hemma i Odense. Efterfrågan blev stor och snart så breddade de sitt sortiment.

Numera är deras signum de färgglada melaminmuggarna och såklart de underbara raffiakorgarna, men de har även fantastiskt fin handmålad keramik, ljusstakar, vackra sammetsmöbler, kuddar och till och med tapeter i sortimentet!

I år fyller familjeföretaget 20 år och de har över 100 anställda och försäljning till mer än 45 länder.

Charlotte och Philippe tillsammans med sin älskade hund, på verandan till sitt fina hus i Odense
Charlotte och Philippe tillsammans med sin älskade hund, på verandan till sitt fina hus i Odense

Jag själv började sälja deras fina saker 2010 och märket följde sedan med i alla mina tre butiker!

För tre år sedan blev jag inbjuden att besöka Rice på deras huvudkontor i Odense.

Kontoret var såklart en härlig explosion av färger och mönster, till och med deras hyllor på det enorma lagret var rosa!

Personalköket på Rice huvudkontor
Personalköket på Rice huvudkontor
Personalmatsal på Rice huvudkontor i Odense
Personalmatsal på Rice huvudkontor i Odense

På kvällen blev jag hembjuden till Charlotte och Philippe på BBQ i deras fina villa.

Huset i Odense, som är från sekelskiftet, fick sig ett rejält ansiktslyft när Charlotte och Philippe flyttade in. Huset är vitt som en gräddbakelse utifrån, men när man kommer in blir man förtrollad av all färgmagi.

Hemmet är fyllt med intressanta och roliga detaljer och självklart kommer mycket från deras egna märke Rice. Bakom varje dörr fanns en ny överraskning och de många rummen är inredda efter familjens stora passion för färg och form. 

Charlotte gillar att chockera med färg. De som besöker henne ofta vet att en dörr som en gång var rosa kan vara blå en vecka senare. 

I trädgården har de ett mysigt gästhus och en pool. Ljumna sommarkvällar ordnar de gärna utomhusbio eller en trädgårdsfest.

Under kvällen berättade Charlotte att en av hennes förebilder alltid hade varit den brittiska designern Tricia Guild.

Även många av de resor som familjen gjort till Thailand, Indien och Afrika har gjort stort intryck på henne och varit inspirationskällor för idéer och designutveckling.

Charlotte har alltid brunnit för att all buisness ska vara rättvis och etiskt korrekt. Varje år besöker de själva fabrikerna som tillverkar deras produkter och säkerställer att alla arbetar jämlikt, utan minimilön och utan barnarbete.

Paret engagerar sig i flera välgörenhetsprojekt och lever efter normen; “No one can help everyone – but everyone can help someone”

Ett av Charlottes och Philippes vardagsrum
Ett av Charlottes och Philippes vardagsrum

Både Charlotte och Philippe var charmiga och genuina som värdpar och det var en mycket trevlig upplevelse att få besöka dem i deras härliga hem samt att få träffa teamet på huvudkontoret och se Rice "bakom kulisserna".

Jag hade också nöjet att få stifta bekantskap med några andra butiksägare från olika delar av Sverige under min weekend i Danmark.

Dagligen använder jag både melaminmuggar och keramik från Rice i mitt egna hem. Kvalitén är fantastisk och jag blir verkligen glad varje gång jag dukar med Rice. Det är som att få en liten injektion av färg, fantasi och energi vid matbordet!

Ha nu en fin kväll!

Kram från Fru Fiffelin

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Helena » Kär i en väska:  ”Helt fantastiska väskor! Vad heter färgerna som du har på väskorna? Den blå o rö..”

  • Jm » Livet efter konkursen:  ”Genomgår den resan just nu. Ska vi skriva en bok tillsammans”

  • Cia » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Letade oxå efter info om Holbox. Tui kör direktflyg till Cancun . Vi tänkte ta ..”

  • Lisa » Gammalt  & Nytt:  ”Du kanske kunde säga vart du tagit bilderna ifrån? Du har ju tagit dessa två för..”

  • Gabriela » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Hej, Råkade trilla in på er trevliga blogg när jag sökte på Holbox. Tack för at..”

Bloggarkiv

Länkar