Greklandsdrömmar

Hej alla fina!

Idag har jag trotsat snöslasket och avverkat en liten mötesrunda på stan och träffat en vän för lunch, kollat på nya kollektioner och pratat om eventuella samarbeten.

Men nu är jag tillbaka i hemmets lugna vrå och sitter i soffan under en filt och googlar på resor till värmen.

Det lutar nog åt en Greklandssemester i sommar!

Hela familjen är taggad på ett besök där och visst skulle det vara häftigt att göra en liten ö-luff vid det turkosblå vackra Medelhavet... Ett riktigt äventyr... Drömmer mig bort.

Vackra Santorini, Fira
Vackra Santorini, Fira

Vår startpunkt för ö-luffen skulle vara den vackra ön Santorini, som på grekiska heter Thira. Jag var där en vecka för ca 25 år sedan, då var Santorini en magiskt vacker ö  - och det tror jag fortfarande att den är!

I huvudstaden Fira eller i Oia får man fantastiskt vacker utsikt över havet och där kan man se, kanske Greklands finaste solnedgång!

Från Santorini är det enkelt att ta sig till barnvänliga Naxos,  vidare till partyön Ios, ett stopp på romantiska Paros och så avsluta på den vackra jetsetön Mykonos, som jag alltid drömt om att se! Eventuellt kanske att man flyger hem från Athén...

Rutten är nästintill en klassisk resväg i Kykladerna och väldigt tillgänglig med tanke på färjorna som trafikerar öarna.

Kykladerna symboliserar min sinnesbild av det klassiska Grekland!

Tänk vitkalkade hus, blå fönsterluckor och smala stenlagda gränder som leder fram till mysiga torg. Längs med sidogatorna står små kvadratiska bord uppdukade vid tavernorna som serverar underbar mat; tzatziki, calamares, bifteki, souvlaki och ett immigt glas med kall retzina... och nere i hamnen guppar fiskebåtarna i olika nyanser av blått och grönt.

Ja, det var lite semesterfunderingar, eller drömmar kanske man ska säga!

Vad har ni själva för semesterplaner? 

Ha en fin kväll!
Tisdagskram från Fru Fiffelin

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Helena » Kär i en väska:  ”Helt fantastiska väskor! Vad heter färgerna som du har på väskorna? Den blå o rö..”

  • Jm » Livet efter konkursen:  ”Genomgår den resan just nu. Ska vi skriva en bok tillsammans”

  • Cia » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Letade oxå efter info om Holbox. Tui kör direktflyg till Cancun . Vi tänkte ta ..”

  • Lisa » Gammalt  & Nytt:  ”Du kanske kunde säga vart du tagit bilderna ifrån? Du har ju tagit dessa två för..”

  • Gabriela » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Hej, Råkade trilla in på er trevliga blogg när jag sökte på Holbox. Tack för at..”

Bloggarkiv

Länkar