Telling Stories

God kväll alla fina!

Idag vill jag ge Er ett litet reportage från en underbar inredningsbutik och webbshop som jag tycker mycket om!

Henrik Kullberger, en av grundarna till Telling Stories är ett yrväder av kreativitet.

Han kan titulera sig fotograf, inköpare, äventyrsresenär, designer, entreprenör, familjefar och säkert en drös med ytterligare titlar. Jag älskar det! Varför ska man välja när man kan få vara alltihop?! Jag känner verkligen igen mig i Henrik.

Vi möts en gråslaskig onsdagsförmiddag i showroomet på Fredsgatan 19 i Sundbyberg för en kaffe och en liten intervju. Jag var nyfiken på att få reda på mer om hur det kom sig att han och hans fru Jessica startade sin populära butik och webbshop - Telling Stories.

Henrik är en person som bara drar igång, bubblar av idéer och är redan vid tredje visionen då de flesta står och trampar vid första. Han är snabb i tanken och har fantasifulla drömmar som han och Jessica oftast sätter i rörelse och ror i hamn.

I deras värld är allt möjligt! 

Henrik Kullberger, Telling Stories
Henrik Kullberger, Telling Stories

Jag är inte ett dugg förvånad över att deras butik/showroom är en mysig inredningsdröm!

Vackra antika indiska skåp samsas på en liten yta med färgglada kantha-sängöverkast, filtar och kuddöverdrag, industriella vintagemöbler och vackra ljuslyktor. Rummet doftar gott av härlig rökelse. Alla föremål är unika och handplockade. Stilen är lite "rå-vintage-industri-goes-india".

Den mysiga atmosfären lockar till både inspiration och - jag måste ändå erkänna det - en pockande köplust! Det är många små inredningsdetaljer som har fått följa med hem härifrån!

Vackra saker på TellingStories
Vackra saker på TellingStories
Vill ha den där coola krukan @ Telling Stories
Vill ha den där coola krukan @ Telling Stories
Så söta mini buddhor @ Telling Stories
Så söta mini buddhor @ Telling Stories

Våren 2014 bestämde både Henrik och Jessica att det var dags att byta inriktning på sina liv. De hade länge känt att det vanliga Svenssonlivet med jobb 8 till 5 styrda av trista chefer, inte riktigt var något som passade just dem.

Länge bollade de funderingar om vad de skulle kunna satsa på istället... Till sist landade det i idén om att öppna en butik och själva direktimportera sina varor. 

Meningen med livet var ju inte att fastna i en dammig kontorsstol framför en dataskärm i trettio år... Nej meningen var snarare att komma ut i världen, möta nya människor, se andra kulturer, natur och arkitektur. Att gå på marknader, få nya synintryck och känna doften av den stora världen långt bortom landet lagom.

Därför blev Telling Stories inte bara deras verksamhetsnamn och varumärke - utan även hela deras affärsidé. De ville samla noga utvalda delar av världen, och ta dem med sig hem till Sverige. Saker, möbler och produkter som kunde berätta en historia - Telling Stories

Att hitta leverantörer var inte det enklaste, men efter mycket googlande och detektivarbete på nätet, fick de kontakt med ett par indiska fabrikörer.

Efter en sisådär 150 e-mail fram och tillbaka så bestämde de sig för att packa väskorna och flyga ner till Indien på vinst och förlust.

Det var ett väldigt modigt beslut av en småbarnsfamilj, om ni frågar mig!

På inköp i Indien, foto: Henrik Kullberger
På inköp i Indien, foto: Henrik Kullberger

Den första inköpsresan till Delhi, Moradabad och Jodhpur gick över förväntan! Tack vare att de inte har några mellanhänder är många av produkterna saker som de själva varit med och designat.

Nästan omgående blev de "adopterade" av de indiska fabrikörerna och deras familjer.

Henrik, Jessica och deras två barn slängdes in i ett riktigt äventyr fyllt av värme, färger, dofter och stora magiska bakgårdar fyllda med indiska antikviteter.

Att köpslå i Indien kräver en stor dos tålamod, men det viktiga är att affären avslutas med "två bra magar och lite gott te".

Kärleken till Indien har växt med åren och nu känner sig familjen Kullberger nästan lika hemma där som i Sverige.

Det blir två till tre inköpsresor per år och då brukar barnen få följa med.

- Vi värnar om miljö och mänskliga rättigheter och de företag vi samarbetar med är kontrollerade av oss själva och av en extern part.

På bröllop i Indien, Foto: Henrik Kullberger
På bröllop i Indien, Foto: Henrik Kullberger

I Oktober 2014 kunde de till sist öppna sin butik, som under de första året även innehöll ett fotogalleri.

Telling Stories blev snabbt älskad och populär, men när de 2016 lanserade sin webbshop så märkte Henrik att kunderna mer och mer gick över till att handla via nätet, och det var online som de slog nya försäljningsrekord månad efter månad.

Idag utgörs omsättningen till ca 80 % av näthandeln. Därför har Henrik och Jessica beslutat att endast hålla öppet i den fysiska butiken på tisdagar mellan kl 12 - 20, och då går det även bra att avhämta sina beställningar direkt i butiken.

- Resten av dygnet finns vi på nätet och är det brådskande kan man alltid slå en pling, så kan vi oftast komma och öppna. Jag är på plats bakom kulisserna nästan varje dag och packar och skickar ordrar, hälsar Henrik.

Och så till min sista fråga;

Nu efter fyra år - hur känns det att vara egenföretagare, plus och minus?

-Jag kan bara komma på en massa plus! Det är en ren lyx att få jobba åt sig själv och så har det inneburit en enorm personlig utveckling för mig. Ingen dag är den andra lik och nya situationer kräver nya metoder. Jag lär mig nya saker hela tiden!

Tack Henrik för en trevlig förmiddag. Jag blir så inspirerad av människor som har passion och driv, de smittar av sig!

Torsdagskram från Fru Fiffelin
 

Hitta Till telling stories

Adress: Fredsgatan 19, 172 33 Sundbyberg
Närmaste T-bana: Duvbo (runt hörnet!)
Buss: 515, 506 (Sundbybergs skola) och 504 (Fredsgatan)
Pendeltåg/tvärbana: Sundbyberg Centrum (ca 10 min promenad)
Parkering: Gatuparkering finns utanför

www.tellingstories.se

 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Helena » Kär i en väska:  ”Helt fantastiska väskor! Vad heter färgerna som du har på väskorna? Den blå o rö..”

  • Jm » Livet efter konkursen:  ”Genomgår den resan just nu. Ska vi skriva en bok tillsammans”

  • Cia » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Letade oxå efter info om Holbox. Tui kör direktflyg till Cancun . Vi tänkte ta ..”

  • Lisa » Gammalt  & Nytt:  ”Du kanske kunde säga vart du tagit bilderna ifrån? Du har ju tagit dessa två för..”

  • Gabriela » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Hej, Råkade trilla in på er trevliga blogg när jag sökte på Holbox. Tack för at..”

Bloggarkiv

Länkar