Viktresan & tankar om livet

Godmorgon allla fina, skön Söndag på Er!

Just nu tycker jag mycket runt om mig är så vansinnigt vackert.
Antingen är det min frukost, solen som silar mjukt in över golvet eller Nappefrallan som har somnat vid Maximiliams fötter.

Härliga Anna och Mia!
Härliga Anna och Mia!

Hade en otroligt mysig tjejkväll igår. Blev bjuden på en massa god mat; räk- och lax ceviche, salsicca med vitlöksfräst portobellosvamp och skogschampioner, baconlindade dadlar, gryere ost, en len chokladmousse med sötsyrliga hallon, massa gott bubbel i glasen och sedan en lyxig valpolicella. Tända ljus och glittrande skratt, djupa samtal om livet...

Ljuvligt god mat blev jag bjuden på hemma hos Mia.
Ljuvligt god mat blev jag bjuden på hemma hos Mia.

Tänker på hur vackert livet är, hur olika möten och platser formar oss till dem vi är. 

Känner mig tacksam över att ha så många fina vänner... så fina barn...en fin man.

Dock är allt i livet inte bara glittrigt och glossigt. Jag har varit sjukskriven för utbrändhet och depression i många månader, men nu äntligen känns det som att det vänder!

Det känns som om jag går mot ljusare tider inombords.

Dagens söndagsfrukost blev en härlig hemgjord granola efter ett recept som jag lånat från matproffset Leila Lindholm. Till den så blev det lite färska jordgubbar och mango, apelsinjuice och en stor balja med té.

Målet är att börja äta nyttigare nu och kämpa för att gå ner i vikt. Just nu väger jag tresiffrigt - från att alltid varit smal och haft en stabil vikt runt 60 kg - vilket fått mig att inse att jag måste förändra stora delar av mitt liv.

Jag vill ju leva länge och njuta av mina barn, familj och vänner. Jag vill leva många år utan att drabbas av sjukdomar på grund av stress, dåliga rutiner och övervikt.

Jag skrev in mig på Fysiocentrum i onsdags och träffade en viktcoach. För matdagbok nu. Känner mig peppad på att göra stora förändringar!

Leilas granola

1 stor burk

Både dinkelflingor och boveteflingor kan bytas mot havregryn om man vill. Även den torkade frukten kan varieras. Jag älskar torkade blåbär, ekologiska aprikoser, torkade tranbär och gula russin. Blanda i det som du känner för men blanda ner den torkade frukten efter grynen rostats i ugnen (annars bränns de).

2 dl hasselnötter
5 dl dinkelflingor
5 dl boveteflingor
2 dl sötmandel
1,5 dl pumpakärnor
0,75 dl honung
0,75 dl vatten
0,75 majsolja (alt. solros)
1 dl gojibär (alt. torkade blåbär, tranbär eller annan frukt)
1,5 dl russin
2 dl rostad hyvlad kokos

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Häll ut hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i cirka 10 minuter.
3. Ta ut nötterna, låt dem svalna och gnugga sedan bort skalet mellan händerna. Släng skalen.
4. Blanda grynen med grovt hackad sötmandel och pumpakärnor på en plåt med bakplåtspapper.
5. Blanda ihop honung, olja och vatten i en skål och ringla det över grynen. Blanda runt.
6. Rosta grynen i 15-20 minuter och rör om då och då.
7. Ta ut grynen, låt svalna och blanda dem med skalade och rostade hasselnötter, gojibär, russin och hyvlad kokos.

Ha nu en fin söndag! Själv ska jag bege mig ut på promenad i solskenet!

Kram från Fru Fiffelin

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar