Stajlish, del 1

Hej, hej :-)

Vilket underbart vårväder! Solen tittade fram redan tidigt i morse och gav både värme och guldkant till förmiddagens hundpromenad. Härligt!

Idag tänkte jag ge er del 1 i historien om min tredje butik - Stajlish!

Som jag berättade tidigare växte nya drömmar fram under åren på Hemtrevligt i Jakobsberg. Kunderna gillade verkligen butiken och företagets ekonomi hade medvind i seglen, så efter en lyckad vårsäsong 2014 på Hemtrevligt, så kände jag att jag var mogen för nya utmaningar.

Jag visste att jag var bra på att driva butiker, och sätta ihop helhetskoncept och miljöer som inspirerade kunder till trevlig shopping.

Då butiksytan på Hemtrevligt i Jakobsberg bara var 70 kvadratmeter stor, så kände jag mig begränsad. Jag hade en dröm. Jag ville öppna en ny verksamhet i en lokal som var stor nog för att rymma både inredning samt en dam och en herravdelning.

Jag ville handplocka den allra bästa mixen av märken och skapa en Lifestylebutik som skulle bli något alldeles extra! En butik som inte skulle utesluta någon.

Tidningsurklipp från tidningen "Mitt i" 17 januari 2015 (klicka på bilden för större text!)

Under sensommaren 2014 började jag och Joakim (min man) att se oss omkring i Storstockholm, efter ett läge som skulle kunna passa vår nya affärsplan.

Vi kikade på lokaler i Solna, Åkersberga, Bålsta, Bromma och Ekerö. Vi mätte kundflöden och gjorde konkurrensanalyser.

Lampan släcktes sällan innan tvåtiden på natten och ritbordet var fyllt av skisser, offerter på olika hyreskontrakt och långa listor med namn på agenturer och leverantörer som vi ville jobba med.

I slutet av oktober 2014 hade vi äntligen kommit fram till ett alternativ som kändes bättre än alla andra vi tidigare kikat på.

Vi tecknade ett hyresavtal på en 140 kvadrat stor lokal i Bålsta Centrums allra bästa läge. Äntligen kunde vi börja arbetet med att förverkliga drömmen om Stajlish!

Med stor entusiasm och nybyggarglädje började vi förvandla den slitna lokalen till det som, ett par månader senare, skulle bli vår drömbutik.

Vi var fast beslutna att hinna öppna butiken lagom till julhandeln.

Fredagen den 12:e december 2014 öppnade vi dörrarna till Stajlish i Bålsta Centrum.

Intresset för butiken var stort och kön ringlade sig lång utanför entrén när den röda premiärmattan rullades ut.

Jag och mitt dreamteam på Stajlish vid öppning 2014. Joakim, Zach. Jensine, jag och Matilda
Jag och mitt dreamteam på Stajlish vid öppning 2014. Joakim, Zach. Jensine, jag och Matilda

Det som kändes extra roligt med den nya butiken var att min man nu kunde gå in i företaget och jobba 100% tillsammans med mig!

Han var med på alla inköp och vurmade såklart lite extra för våran nya herravdelning där vi hade en skön märkesmix från: Gabba, Replay, Scotch & Soda, Selected Homme, Adrian Hammond, Frank Dandy, Jofama, Lexington, American Vintage, No Excess, Pepe Jeans, Eton, Atlas, Saddler, Alan Rust, G-star, Nic &Mel, X Design Sweden, Solid, Jack & Jones, Religion samt Rio Rim.

Snygga jeans på Stajlish jeansavdelning
Snygga jeans på Stajlish jeansavdelning
Lexingtons herrhörna inne på Stajlish 2015
Lexingtons herrhörna inne på Stajlish 2015

Butiken i Bålsta blev snabbt populär!  

Det var en mysig och skön stämning i butiken och avdelningarna blandades upp med fina inredningsdetaljer så som tavlor, kuddar, doftljus och ljuslyktor.

På damavdelningen hade vi fina kläder från ett 30-tal märken, bland annat: Stockholms Klänningsfabrik, Branting, Rinacimento, Lo-ika, Ajlajk, Dyrberg & Kern, Desigual, Molly Bracken, Please jeans och Oui.

Härliga styles på Stajlish i Bålsta!
Härliga styles på Stajlish i Bålsta!
Pudriga, skira toner på Stajlish, sommaren 2016
Pudriga, skira toner på Stajlish, sommaren 2016

Första verksamhetsåret på Stajlish blev lyckat och jag kände mig överväldigad av Bålstabornas varma välkomnande.

Butiken blev snabbt ett uppskattat inslag i Bålsta Centrums butiksmix. Stajlish försäljningssiffror var betydligt bättre än vad jag någonsin haft i någon av mina tidigare butiker.

Tillsammans med Joakim och våra duktiga medarbetare lyckades vi bygga ett koncept som lockade kunder från Bålsta, Kungsängen, Skokloster och Enköping. Vi hade till och med ett tiotal stamkunder som regelbundet åkte hela vägen från Västerås till sin nya favoritbutik, Stajlish!

Vårnyheter från Oui, mars 2016
Vårnyheter från Oui, mars 2016
Så mycket snyggt från Cat & Co, våren 2016
Så mycket snyggt från Cat & Co, våren 2016

På många sätt var det första året med Stajlish i Bålsta ett fantastiskt roligt och givande år.

Vi hade goda förhoppningar om att gå mot en ljus framtid med Stajlish. Vi hade många spännande idéer om hur vi ville utveckla butiken, men tyvärr var inte himlen helt utan moln.

Faktorer som vi inte riktigt själva kunde råda över gjorde att vi gick mot en oviss framtid som företagare. Och hur det hela slutade tänkte jag berätta nästa vecka (Läs sista delen HÄR!)!

Ha en fin kväll nu vänner! Kram från Fiffelin!

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Helena » Kär i en väska:  ”Helt fantastiska väskor! Vad heter färgerna som du har på väskorna? Den blå o rö..”

  • Jm » Livet efter konkursen:  ”Genomgår den resan just nu. Ska vi skriva en bok tillsammans”

  • Cia » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Letade oxå efter info om Holbox. Tui kör direktflyg till Cancun . Vi tänkte ta ..”

  • Lisa » Gammalt  & Nytt:  ”Du kanske kunde säga vart du tagit bilderna ifrån? Du har ju tagit dessa två för..”

  • Gabriela » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Hej, Råkade trilla in på er trevliga blogg när jag sökte på Holbox. Tack för at..”

Bloggarkiv

Länkar