Fru Fiffelins  Pepparots och senapssill

Hallihallå alla underbaringar!

Idag vill jag dela med mig av mitt bästa sillrecept, som är lika gott till påsk, midsommar eller julbordet!

Har fått jättemycket beröm för denna sill, så tveka inte att prova att göra den nu till den stundande påsken!

Fru Fiffelins Pepparots och senapssill:

1 frp 5 minutersill (420g)
2 msk sillspad
1/2 liten gul lök
1/4 fänkål
1 litet äpple sötsyrlig sort
2 dl creme fraiche
2 msk finriven pepparrot
1 msk grovkornig dijonsenap
2 tsk pressad citronsaft
1/2 dl finklippt gräslök

Hacka lök, fänkål och äpplet fint.
Häll av sillen och skölj i kallt vatten, men spara 2 msk spad. Skär sillen i lagom stora bitar.
Blanda creme fraiche med pepparrot och senap, smaka av med citronsaft och spad.
Vänd ner sill, fänkålen och äpplet i såsen.
Lägg i tätslutande burk och låt stå i kylskåp minst 3 timmar.
Klipp över gräslök före servering.
Godast att äta upp inom 2 dygn.

Supergott och lätt som en plätt!
Lycka till!

Ha nu en riktigt fin dag! 
Kram från Caroline / Fru Fiffelin

Etiketter: sill senap pepparrot

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar