På besök hos Vintageklubben

Hej, hej alla fina!

I förra veckan kikade jag in hos Tina Rosenfink som har en alldeles bedårande liten nyöppnad vintage-och second hand butik vid Nytorget i hjärtat av SoFo i Stockholm.

Vintageklubben -som butiken heter - har en härlig mix med handplockade plagg för både killar och tjejjer, från 40-talet och framåt. Färgkoordinerade klädstänger med brokiga, färgglada, klänningar, byxor, blusar och kjolar.

En röd sammetsfåtölj, blomsterdiadem, lådor med gamla solglasögon och mitt i allt, en uppstoppad räv! Det känns mysigt och inspirerande att komma in i Tinas lilla värld!

Fina Tina utanför sin butik, Vintageklubben!
Fina Tina utanför sin butik, Vintageklubben!

Våra vägar har korsats några gånger då hon är sambo till min "låtsas-lillebror" Harald. Förutom Harald och Tina bor även den enögda hunden Ebba hemma hos dem. Tina och Harald hittade Ebba på Hundstallet i Stockholm och ljuv kärlek uppstod direkt.

Tina är född och uppvuxen i Malmö, men hamnade i Stockholm för cirka ett och ett halvt år sedan då hon gjorde praktik på P3 Sveriges Radio. Efter praktiken blev hon kvar här, då den stora kärleken redan bodde i stan.

Två till tre gånger i månaden volontärjobbar hon på Stockholms Tjej-jour där hon tar emot samtal och chattar med de som behöver hjälp.

Tina brinner för hållbart mode, djurens rätt och utsatta kvinnor – viktiga saker! 
Vi har nog alla mycket att lära oss inom dessa områden.

Jag är så glad att att Tina vill vara med i min intervju.

Sötnosen Ebba är med och hjälper till på Vintageklubben vid Nytorget i Stockholm.
Sötnosen Ebba är med och hjälper till på Vintageklubben vid Nytorget i Stockholm.

Hej Tina!
Vad har du uppskattat mest den senaste veckan?
-Att kunna ha med mig Ebba till jobbet! Vi två har myst och hängt här i butiken tillsammans med alla härliga kunder. Det är så roligt att kunderna har en så varierad ålder, från coola gymnasiekids till gulliga pensionärer och alla är så trevliga - det har gjort min vecka!

Vart reser du helst och varför?
-Mitt favoritresemål är alltid och utan tvekan; New York
Staden har fångat mitt hjärta totalt och är världens bästa stad!
Älskar att bara gå runt och inspireras –  vintagebutikerna, barerna, atmosfären... Min favoritspot är Brooklyn och där finns också New Yorks bästa veganrestaurang; Champs Diner, som serverar brunch med maffiga pannkakor och goda shakes hela dagen!


Du är vegan, hur kommer det sig?
-Jag slutade äta kött tidigt i tonåren, för att jag månar om djuren. Jag älskar djur och vill typ adoptera alla som far illa! För snart fyra år sedan blev jag vegan och det känns verkligen så bra! 

Vad läser du?
-Just nu har jag läst Blodlokan, skriven av Louise Boije av Gennäs, en tät psykologisk thriller som är helt omöjlig att lägga ifrån sig - obehagligt bra helt enkelt! Annars tycker jag om lite mer romantiska böcker.. The history of Love, skriven av Nicole Krauss är jättefin! Bloggar tycker jag om att läsa också - Sandra Beijer och Elsa Billgren följer jag dagligen!

Vad lyssnar du på?
-Små obskyra tjejband, som ingen känner till... hahaha.... Nej, men peppig och härlig musik, till exempel Hinds och Always.

Beskriv din stil!
-Inredningsmässigt älskar jag sammet, mattor och teakmöbler, gärna 50-tal! Jag brukar dammsuga blocket och auktioner efter fina grejor! Eskilstuna Auktionsverk brukar ha massor av fina saker, till bra priser - så dit är det värt att ta en sväng då och då!

Du jobbar med att driva en egen butik och vara egenföretagare. Vad var det som fick dig att intressera dig för detta?
-Efter min praktik fick jag jobb inom reklam och copy - en stressig branch. Till sist tappade jag bara lusten och kände mig nästan utbränd.

Jag ville göra något som var kreativt och samtidigt utmanande. Började leka med tankarna på att starta eget, först var idéerna lite outtalade i smyg, jag samlade inspiration från Pinterest i en hemlig mapp...

Men tillsist hade jag gått från tanke till tron på att jag skulle klara det och började uttala min önskan - och då var det bara att köra! 


Har du något tips att dela med dig av kring entreprenörsskap?
-Tro på dig själv, våga prova saker som du drömmer om att få göra - litet som stort. Var ödmjuk mot dig själv och andra. Hitta något du verkligen brinner för och satsa på det!

Slutligen, kan du berätta lite om dina förhoppningar och drömmar inför det kommande året?
-Först av allt så hoppas jag att fler kunder upptäcker butiken. På Vintageklubben kan du fynda fina designerplagg, som tex. Acne, Whyred, Minimarket, Filippa K, Celine och Marc Jacobs!

Jag brinner för att inspirera människor till att handla secondhand, istället för nyproducerade produkter och jag hoppas att folk ser ett värde i att vintage är något unikt och spännande.

Jag drömmer om att jag under året kommer hitta ett inre lugn och harmoni som nyetablerad kvinnlig företagare.


Tusen tack Tina, för den trevliga intervjun! Lycka till med butiken och på återseénde!

Kram från Fru Fiffelin

hitta till vintageklubben

Adress: Skånegatan 83, 116 35 Stockholm
Närmaste T-bana: Medborgarplatsen (+ promenad 10 min)
Buss: 3 Går från Slussen
Parkering: Gatuparkering finns utanför.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Helena » Kär i en väska:  ”Helt fantastiska väskor! Vad heter färgerna som du har på väskorna? Den blå o rö..”

  • Jm » Livet efter konkursen:  ”Genomgår den resan just nu. Ska vi skriva en bok tillsammans”

  • Cia » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Letade oxå efter info om Holbox. Tui kör direktflyg till Cancun . Vi tänkte ta ..”

  • Lisa » Gammalt  & Nytt:  ”Du kanske kunde säga vart du tagit bilderna ifrån? Du har ju tagit dessa två för..”

  • Gabriela » Barfotaliv på Isla Holbox:  ”Hej, Råkade trilla in på er trevliga blogg när jag sökte på Holbox. Tack för at..”

  • Helena Rääf » Kär i en väska:  ”Hej Fru Fiffelin, Ser att du älskar Save my Bag, det gör även jag...har haft väs..”

  • Kicki » Äntligen kan man andas:  ”Åh! Att du skulle behöva ha det så jobbigt i din graviditet. Hoppas att det värs..”

  • Malin Hjort » Äntligen kan man andas:  ”Vad fin du är! Jag önskar dig all energi och hoppas du får en fin fortsättning p..”

Bloggarkiv

Länkar