Familj på vift - Giovanni, Maximiliam, Caroline / Fru Fiffelin, Joakim och Julius
Familj på vift - Giovanni, Maximiliam, Caroline / Fru Fiffelin, Joakim och Julius

Jorden runt

Välkommen hit! Vi är en spontan och nyfiken familj som älskar att resa tillsammans och få tid att umgås, uppleva, smaka och upptäcka världen!

För oss är det viktigt att resa utanför de redan upptrampade stigarna - charter och all-inclusive är därmed inte vår kopp av te!

Vi vill gärna komma nära lokalbefolkningen i det landet vi besöker. Vi bokar ofta boende via Airbnb eller bor på guesthouses, för att få kontakt med locals och på så sätt få en bättre anknytning till platsen vi hamnat på. För oss finns det inget bättre än att äta maten från ett gatustånd på en bakgata i Mexiko eller att handla ur matdiskarna på en lokal supermarket. Ibland lyxar vi till det och bor 5-stjärnigt, men vi bor mestadels enkelt. Vi lägger hellre pengar på upplevelser och äventyr!

Vi reser som backpackers med våra ryggsäckar på ryggen. För oss kan själva resan för att komma fram till nästa stopp vara nästan lika spännande som själva resmålet. Under oktober 2016 till April 2017 var vi ute på en 6 månader lång Jorden-runt-resa, och vi vill gärna dela med oss av våra erfarenheter, tips och våra äventyr som vi har samlat här på sidan!

Hoppas att ni får lite inspiration!
Hälsningar från Caroline, Joakim, Giovanni, Maximiliam och Julius

reseberättelser